top of page

UTENLANDSREISE MED HUND

Ved reise til utlandet med hund kreves det noen behandlinger. Noen er påkrevd og andre er anbefalinger. Det kan være lurt å ta kontakt med lokale veterinærer for å høre hva som er typisk for stedet du skal reie til. Enkelte feriesteder er det til og med etablert norske veterinærer. Husk at du ikke bare beskytter din egen hund mot sykdom, men også deg selv. Hvis man ikke bruker forebyggende mot de enkelte sykdommene så kan dette gå tilsynelatende bra for hunden din, men den kan smitte både andre hunder og mennesker i Norge. Vi er i den utrolig heldige situasjonen at det finnes få infeksjonssyksommer her hjemme og dette står på spill, hvís man ikke tar forhåndsregler og beskytter dyret sitt ute på reise.

​

Følgende behandlinger er påkrevd:

​

EU-Pass  

 

Id-Chip

 

Rabies vaksine

  • Påkrevd ved reise til andre land enn Sverige.

  • Vaksinen må settes minst 21 dager før avreise

 

Echinokokkus behandling

Alle hunder som reiser inn til Norge skal være behandlet mot Revenes dvergbendelorm. Behandlingen må gjøres hos veterinær og dokumenteres i passet.

​

Denne behandlingen kan gjennomføres på to måter:

​

Behandling i Norge

Behandling på to forskjellige dager hos veterinær før avreise. Det må ikke gå mer enn 28 dager mellom disse to behandlingene. Deretter kreves en avsluttende behandling etter hjemkomst. Denne må skje senest 28 dager etter siste behandlingen før avreise.

​

Behandling i utlandet

Behandlingen skal være gjennomført i tidsrommet mellom 120 timer og 24 timer før innreise inn til Norge. Det aller beste er at behandlingen skjer 24 timer før innførsel. Dersom du skal være bortreist lenger enn 28 dager, må du velge denne behandlingsmåten.

 

 

Følgende behandlinger er anbefalt, men ikke påkrevd, ved reiser utenom Norden:

​

Leptospirose vaksine:

Leptospirose er en bakterie- sykdom som er relativt vanlig hos hund i Middelhavslandene, mens sykdommen er sjelden i Norge. Hunder kan bli smittet gjennom urin fra andre hunder, eller fra å bade i eller drikke fra vann som er forurenset.

Den kan smitte mennesker ved at det skilles ut av urinen til hunden og smitter via intakte slimhinner og små rifter i huden hos mennesker. Det er en alvorlig sykdom hos både hund og mennesker, og kan føre til både nyre- og leversvikt hos mennesker.  

​

Grunnvaksinering: 2 vaksiner med et intervall på 4 uker.

Begynnende immunitet (beskyttelse etter 3 uker)  

Dersom hunden reiser jevnlig bør den revaksineres hvert år.

​

​

Beskyttelse mot sandfluer

Selv om hunden er vaksinert så er det viktig å beskytte mot sandfluer.

Man kan enten beskytte ved å bruke et halsbånd med repellerende effekt (Scalibor) eller ved å dryppe dråper i nakken til hunden hver 4 uke.  (Bayvantic)

 

 Beskyttelse mot Tropisk hjerteorm (Dirofilaria Immitis) og Fransk hjerteorm "Lungeorm"

  • Utbredelse: Asia, Amerika, Sydelige deler av Europa

  • Smitteoverføring via mygg.

  • Kan være dødelig uten behandling.

​

Det anbefales behandling med Advocate  minst 1 måned før mygg er forventet og inntil en måned etter at myggen er borte.

​
 

Husk at det er dyreeiers ansvar at hunden har fått den behandlingen som kreves. På www.Mattilsynet.no kan du se hva som gjelder til enhver tid.

bottom of page